Martes, 06 Marzo 2012 10:32

13 de Marzo, ponencia de Anna Barceló en CUM (Campus Universitari de la Mediterrània)

L'Any Europeu 2012 està dissenyat per a servir com a marc per a sensibilització, per a identificar i difondre bones pràctiques i, el més important, per animar als responsables del desenvolupament de polítiques i als agents interessats a facilitar l'envelliment actiu. La Comissió Europea va destacar en la seva Comunicació sobre "Europa 2020 - Una estratègia per a un creixement intel•ligent, sostenible i inclusiu" (que l'any passat hi varem dedicar un curs) la importància de promoure un envelliment sa i actiu de la població per a ajudar, entre altres coses, a arribar a un nivell elevat d'ocupació, invertir en les competències i reduir la pobresa.
OBJECTIU:

L’objectiu general del curs és proporcionar uns coneixements bàsics sobre l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional.

Aquest àmbit necessita el suport d'una àmplia gamma de polítiques en tots els nivells de govern. La UE ocupa el seu paper en àmbits polítics com l'ocupació, la salut pública, la societat de la informació, el transport i la protecció social, però en les respostes polítiques principals l'envelliment actiu generalment recau sota la responsabilitat dels Estats membres, que estan intensificant els seus esforços per a mobilitzar el potencial de la gent gran.

DATES: Dilluns 12 i dimarts 13 de març de 2012.
HORARI: 9.00 a 14.00 hores.

DESTINATARIS: tècnics i professionals de l'àmbit públic i privat, usuaris dels serveis destinats a la tercera edat, personal de centres de dia i residències de tercera edat i persones interessades.

PREU inscripció curs: 30 €

PROGRAMA:

Dilluns 12 de març

9.00 h. Benvinguda Elvira Gonzalez, responsable del Campus Universitari de la Mediterrània i Xavier Tiana, Cap de l'Oficina de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona.
9.15 h Presentació Curs a càrrec de Marta Marfany.
9.30 h. “Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la solidaritat intergeneracional 2012” a càrrec de Joaquim Millán, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.
10.00 h. "Voluntariat actiu, gent gran activa" a càrrec d' Araceli Crespo,tècnica responsable del PFVC, del PNAV i del web Voluntariat.org de la Subdirecció general de Cooperació social i voluntariat de la Direcció general d'Acció cívica de la Generalitat de Catalunya.
10.45 h. Pausa cafè.
11.15 h. "Eines a l'abast de la gent gran activa" a càrrec d'Agustí Vilà, responsable de l'Oficina de la gent gran activa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya (*)
12.00 h. Pilar Martínez. Diputació de Barcelona. Projecte "Envelliment Actiu" (*)
12.45 h. Salut mental i física a través de tècniques alternatives, a càrrec de Susanna Ros. Primer taller de biodansa i segon taller de Txi-kung, disciplina xinesa que combina moviments suaus del cos, la concentració mental i la respiració amb la finalitat de millorar la salut i mantenir un bon nivell energètic.
13.45 h. Precs i preguntes.
14.00 h. Finalització primera sessió.

Dimarts 13 de març

9.00 h. "La seguretat en les persones grans": a càrrec d'un representant del Cos de Mossos Esquadra (seguretat habitatge i a la via pública.
9.30 h. Presentació de "Garraf Tallers" a càrrec de Nina Serrano responsable del programa al Consell Comarcal del Garraf (acompanyada amb dos talleristes).

10.00 h. "Plataformes de serveis per a la gent gran: residències, centres de dia i serveis domiciliaris: espais amb vida" a càrrec d'Anna Barceló, psicòloga i directora de la Residència LES GAVINES (Castelldefels) i Residència SITGES PARK.


10.30 h. Pausa cafè.
11.00 h. "L'aportació de la gent gran per una societat activa i productiva" a càrrec de Jaume Jané, Vicepresident de la FATEC - Comissionat per a la col•laboració CSIC-FATEC.
11.45 h. Taula rodona: Casal d’avis, fórmules de socialització, integració i autoestima. Vinyet Carreras (presidenta del Casal de Ribes), Juanjo Fernández (president del Casal d'avis de Sitges) i xxxx (Consell consultiu de la gent gran del Garraf).
12.30 h. Taller de lectura fàcil a càrrec de Marta Marfany i Joaquim Millan.
13.00 h. Taller de Màgia a càrrec d'Isidre Rosell.
13.30 h. Prec i preguntes.
13.45 h. Cloenda i lliurament de diplomes-certificat assistència a càrrec del Sr. José Luis Ruiz, President del Consell Comarcal del Garraf.
14.00 h. Finalització de la segona sessió i del curs.

DIRECTORS del curs: Joaquim Millan Alegret i Marta Marfany Tort

Entitats col•laboradores i que donen suport:

Any europeu de l'Envelliment actiu i solidaritat intergeneracional 2012 (Comissió Europea)
Consell Català del Moviment Europeu
Consell Comarcal del Garraf
Diputació de Barcelona
Europe Direct
FATEC - Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Diversos Ajuntaments
Casal de Sant Pere de Ribes

¡Inauguración!

Residencia de ancianos para la tercera edad

Residencia El Caliu.

Precio:
Oferta de inauguración 1.600€.

Llámanos al teléfono:
93 636 05 78 o al 93 633 14 60 y te informaremos.

¿Quieres ver fotografías del centro? Haz una visita virtual

Visita virtual